ΣΦΙΓΓΑ 2018 | Φεστιβάλ «κοινωνικής γλυπτικής»

Δημόσια υπαίθρια γλυπτική μαθητών, εφήμερες εικαστικές κατασκευές,  επιτόπιες θεατρικές και εικονικές παρεμβάσεις (υπαίθριες προβολές, graffiti, κλπ) στην πόλη της Θήβας.
01
Οι  μαθητές αναζητώντας την ταυτότητας τους που καθορίζει ο χώρος της σύγχρονης παρηκμασμένης πόλης, οδηγούνται σε ευφάνταστες όψεις της ανθρώπινης ευτυχίας και προτείνουν έξυπνες και πρωτότυπες λύσεις στην επιδίωξη της σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο.
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον ή είμαστε παγιδευμένοι σε ένα αδιέξοδο;
02
Πάνω από 1000 μαθητές, συντονισμένα παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ ΣΦΙΓΓΑ το 2018. Σε 18 κύρια, αλλά συνολικά σε 200 εξωτερικά σημεία μέσα στον ιστό της πόλης, δημιουργούνται μικρές ή μεγαλύτερες εικαστικές παρεμβάσεις, χιουμοριστικές εκδηλώσεις,  μηνύματα θετικής προτροπής ή κραυγές διαμαρτυρίας. Η πόλη μεταβάλλεται από την ζωντάνια των νέων ανθρώπων, που παρεμβαίνοντας με τα έργα και το παράδειγμα τους, προτρέπουν και άλλους ανθρώπους σε μια δημιουργική δίνη, γεγονός που φέρνει και πάλι την αισιοδοξία στους κατοίκους.
03
Ξεκινήσαμε να περπατάμε ξοπίσω από τα παιδιά, στην χρωματιστή σκιά τους, ακολουθώντας στα χαλίκια τα βήματά τους, στα δικά τους μονοπάτια, στα δικά τους σημεία, στο στενάκι που μιλούν ψιθυριστά, στο πάρκο που γελάνε δυνατά, στη δική τους πόλη, σε εκείνη την πόλη που μόνο εκείνα μπορούν να δουν, που πλέον είναι δική τους ευθύνη να αλλάξουν, φορτωμένα με δύναμη και φαντασία από πηγές ανεξάντλητες. Σήμερα ξεκινήσαμε να ακολουθούμε τα παιδιά. Μέχρι την Κυριακή, τουλάχιστον.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Με την οικονομική υποστηρίξη του Υπουργείου πολιτισμού και Αθλητισμού

Πηγή:
May 25, 2018